• MGB_9398WEB
ORE was approached to rethink a couple’s existing TriBeCa triplex to accommodate two new bedrooms and an additional bathroom for their young children. Capitalizing on grand 24’ ceilings, new structure was introduced, bisecting the space and reducing the scale to residential proportions. Working with ORE, the new spaces were designed to be clean, minimal and flexible providing the spatial backdrop for their extensive contemporary art collection while remaining sympathetic to their growing childrens’ ever-changing needs.

The project scope quickly grew to include redesign of the Kitchen, Living Room, Entry Vestibule and the addition of a Privacy Vestibule. The same design ethos was carried throughout the apartment allowing the artwork to remain center stage while the architecture played the supporting role meant to enhance the client’s daily living habits.

The gallery chic aesthetic is enhanced within the main living spaces; cool whites are contrasted by rich wood textures and sleek glass elements. Custom millwork pieces were introduced throughout to contain the day-to-day clutter, complemented by clear glass planes to reinforce the openness throughout.

Client: Not Disclosed
Program: Triplex Renovation
Area: 3,000 sf
Status: Completed 2014
Project Architect: Thomas Kosbau
Design Team: Nicholas Reiter, Wesley Thompson